Oops...
Slider not found.
Retró Mixek
Catana - You To Me (Funky Mix)
Loading
/

A funk amerikai eredetű zenei stílus, amely az 1960-as évek végén alakult ki, amikor afroamerikai zenészek a soul, a soul jazz és a rhythm and blues elemeit vegyítették egy ritmikus, táncolható új zenei formába. A funk csökkentette a dallam és a harmóniák szerepét, és előtérbe tolta a dobok és az elektromos basszusgitár „húzós” ritmusjátékát (ez a groove). A funkdalok gyakran egyetlen akkordból épülnek fel, a soultól és a rhythm and bluestól eltérően akkordmenetekbe rendezve.

A funk szó alapvetően egy erős szagra utal. Robert Farris Thompson antropológus és művészettörténész Flash of the Spirit: African & Afro-American Art & Philosophy című könyvében leírja, hogy a funky szó a kikongo (kongói) eredetű „lu-fuki”-ból ered, ami rossz testszagot jelent.

Az ötvenes évek végén/hatvanas évek elején a „funk” és „funky” szavakat soul-közeli zenészek alkalmazták. Egy bizonyos forrás szerint a New Orleans-i dobos, Earl Palmer volt az első, aki olyan kontextusban alkalmazta a „funky”-t, hogy azzal zenészek szinkópált, táncolható muzsikáját jellemezze
(Wikipedia)

Tracklist:

The Real Thing – You To Me Are Everyhting
Jocelyn Brown – Somebody Else’s Guy
Libert X – Being Nobody
Shinehead – Jamaican In New York
Ugly Duckling – A Little Samba
Blue Boy – Remember Me
Jimmy Nail – Ain’t No Dubt
Arthur Baker And The Backbeat Disciples – The Message Is Love
Zhane – Hey Mr Dj
Flip Da Scrip – You To ME (NyMix)